Ruckus Wireless

De exponentiële groei van het aantal mobiele devices en de behoefte aan meer bandbreedte stuwt de vraag naar Wi-Fi netwerken die zowel voldoende bandbreedte als capaciteit kunnen bieden. Ruckus Wireless biedt hiervoor de oplossing. Ruckus Wireless ontwikkelt innovatieve Smart Wi-Fi producten voor verbeterde mobiele connectiviteit.

Ruckes Smart Wi-Fi

BeamFlex

Het geheim van de prestaties van Ruckus zit in hun gepatenteerde adaptieve antenne technologie, genaamd BeamFlex. Met deze technologie past het Wi-Fi signaal zich automatisch aan om een gebruiker optimaal te kunnen bedienen. Hiermee kunnen interferentiebronnen worden omzeild en worden mobiele devices, ook wanneer deze bewegen, voorzien van een stabiele verbinding. Naast BeamFlex bevat Ruckus nog veel meer gepatenteerde technologieën die het signaal verbeteren voor een uitstekend bereik en de mogelijkheid om veel gelijktijdige clients per access point te kunnen bedienen.

Voordelen BeamFlex:

  • Meer dan 3 x toename van de prestaties en het bereik
  • 8 x uitgebreide dekking
  • Gestabiliseerde draadloze prestaties van het netwerk, geschikt voor videostreaming en kristalheldere spraakcommunicatie
  • Maximale energie-efficiëntie
  • Minder gevoelig voor interferentie

Geavanceerde antennetechniek

Bij Wi-Fi gaat het niet zo zeer om het zendvermogen maar vooral om de ontvangstgevoeligheid. Een laptop, tablet of smartphone zendt met een aanzienlijk lager vermogen dan er wordt gezonden vanuit het access point. Het goed kunnen luisteren naar deze zwakkere Wi-Fi signalen maakt het verschil tussen een goed of slecht werkend Wi-Fi netwerk. De gepatenteerde antennetechniek van Ruckes Wireless wordt alom geroemd om haar hoge ontvangstgevoeligheid.

r500-antenna

 

In tegenstelling tot de omni-directionele antennes die signalen in alle richtingen uitstralen, zendt BeamFlex energie via de beste weg naar het ontvangende apparaat. BeamFlex configureert dynamisch haar “bundel” op een per-station en per-pakket basis om zo een optimale omni-directionele dekking te bereiken.