webrtc-logo-vert-retro-255x305

WebRTC

WebRTC is ontwikkeld door het engineering team van Google HangOuts. Tijdens de ontwikkeling van de videochat plug-in ontstond het idee om video- en spraakcommunicatie te integreren in de webbrowser. Google investeerde stevig in de ontwikkeling van WebRTC met als doel WebRTC tot een industriestandaard te ontwikkelen. Hiertoe kreeg de IETF (Internet Engineering Task Force) de verantwoordelijkheid om de protocollen te standaardiseren en het W3C (World Wide Web Consortium) de opdracht om gestandaardiseerde API’s te ontwikkelen.

Voordelen WebRTC

WebRTC maakt beveiligde video- en spraakcommunicatie mogelijk tussen twee partijen, direct via een browser en zonder installatie van aanvullende software. De kwaliteit van WebRTC is uitstekend en een sessie wordt snel opgebouwd.

Toepassingen WebRTC

De toepassingen van video- en spraakcommunicatie zijn talrijk. Bijvoorbeeld een directe communicatie met de helpdesk of verkoopafdeling via de website van het betreffende bedrijf. Maar denk ook aan een medisch consult tussen arts en patiënt. Door de beveiligde communicatie via WebRTC en een directe communicatie tussen de twee eindpunten is de privacy gewaarborgd.

WebRTC ondersteuning

Vandaag de dag zijn er al duizenden applicaties die gebruikmaken van WebRTC. Google Chrome, Firefox en Opera ondersteunen WebRTC via de browser. Microsoft en Apple hebben de ondersteuning van WebRTC aangekondigd.

WebRTC en Citocom

Bij Citocom zijn wij enthousiast over de toepassingsmogelijkheden van WebRTC en hebben de eerste oplossingen die gebruikmaken van WebRTC in ons leveringsprogramma opgenomen:

  • StarLeaf videoconferentie ondersteunt videoconferentie op basis van WebRTC
  • innovaphone telefonie en UC platform biedt WebRTC ondersteuning waarbij direct vanaf de bedrijfswebiste kan worden gecommuniceerd in beeld en geluid met de betreffende organisatie.
Bel ons via webrtc